Dit moet u weten over valse e-mails van de Belastingdienst over betalingsachterstanden

De Belastingdienst meldt dat er verschillende e-mails in omloop zijn die gaan over een betalingsachterstand van de Belastingidienst zelf. Het advies van de fiscus is om deze mails direct te verwijderen omdat de Belastingdienst geen e-mails stuurt met informatie over betalingsachterstanden. 

boekhouder in arnhem

Twee valse e-mails in omloop

Ondanks alle waarschuwingen en informatie zijn er nog steeds bedrijven die fictieve bedragen overmaken aan de ‘Belastingdienst’. De bedragen die in omloop zijn, zijn er twee. In een mail wordt gevraagd om 65,70 euro over te maken en in andere mail gaat het om 459,70 euro. Opvallend is wel natuurlijk dat er een rekeningnummer wordt genoemd dat niet van de Belastingdienst is. Voor velen is dit ook een moment om niet meer verder te gaan met de betaling.

boekhouder in Arnhem

Niet zomaar bedragen overmaken

Omdat veel bedrijven allerlei betalingsregelingen hebben met de Belastingdienst en niet altijd controleren waar het om gaat. Gaat men er vanuit dat de e-mail daadwerkelijk komt van de Belastingdienst. Trap er dus niet in en controleer altijd als u betalingen doet om er voor 100% van uit te gaan dat het bedrag ook daadwerkelijk goed wordt over gemaakt.

btw percentage berekenen