Belastingdienst komt met nieuw portaal voor alle ondernemers

Ondernemers krijgen in 2019 een nieuw portaal om alles af te handelen. Met Mijn Belastingdienst Zakelijk kunnen ZZP’ers en Eenmanszaken makkelijk hun aangifte doen of de aangifte aanpassen. Het aanpassen van een rekeningnummer kan dan ook eenvoudiger dan zoals het nu gaat.boekhouder zorg Arnhem

Mijn Belastingdienst Zakelijk voor alle ondernemers in 2019

Als het aan de Belastingdienst ligt, is dit nog maar het begin. De grote ondernemers kunnen ook later in 2019 hun aangifte verzorgen via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Het is voor de boekhouder en de ondernemer dan ook veel simpeler om alle verzonden aangifte terug te zien in de portaal. De ICT-afdeling van de Belastingdienst denkt dus mee met deĀ ondernemers. Het is voor de (startende) ondernemer dan ook heel interessant om alles digitaal terug te zien.

Het bestaande portaal blijft nog wel bestaan. Hoe lang dit het geval zal zijn,is niet bekend. Alle functies bij het huidige portaal kunnen ook nog gebruikt worden. Op den duur zal Mijn Belastingdienst Zakelijk alles gaan vervangen en als enige actief zijn.

Heb jij ook advies nodig bij het starten van een eigen bedrijf of bestaane bedrijf, laat het ons dan weten. De adviseurs van team Boga staan klaar om al uw vragen over uw boekhouding en bijvoorbeeld jaarrekening te beantwoorden. Klik hierĀ voor de mogelijkheden.

Boekhouder Arnhem