Dit moet je allemaal regelen als je een eigen bedrijf gaat beginnen

Een bedrijf beginnen kan iedereen natuurlijk. Je gaat naar de KvK (heel veel kan ook al online) , verzint een bedrijfsnaam en een bedrijfsvorm (Eenmanszaak, vennootschap onder firma of zelfs een Besloten Vennootschap) en klaar is Kees (zou je zeggen!). Na de eenmalige inschrijfkosten van € 51,30 ben je officieel eigenaar van een eigen bedrijf […]

Meer bekend over eenmalige TVL subsidie aan horeca

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) recent informatie bekend gemaakt inzake de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Met name de eenmalige opslag bovenop de TVL-subsidie voor horecagelegenheden is een interessante waar veel horecabedrijven met smart op zitten te wachten.

In 2020 kunt u nog belastingvrij schenken aan uw kinderen of iemand anders

Als u dit jaar nog iets wilt schenken, moet u dat voor 1 januari 2021 te doen om zo deels of helemaal gebruik te maken van de jaarlijkse vrijstelling in de schenkbelasting. Als u uw kinderen, kleinkinderen of anderen een schenking wilt doen moet je hierover tot ongeveer 40% belasting over betalen. U kunt dit […]

Belastingaangifte per kwartaal kan ook heel makkelijk en leuker worden

Indien je net bent gestart als ondernemer of pas een paar maanden actief facturen maakt als zzp’er of bedrijf is er nog niet veel aan de hand. Als de facturen maar oplopen van 001, naar 002, enz. Dat een factuur natuurlijk moet voldoen aan wettelijke eisen, spreekt voor zich. Een factuur zonder bedrijfsnaam of KvK […]

Begin jij binnenkort ook als zzp’er in de zorg?

Mocht je binnenkort ook als ondernemer in de zorg willen werken als zzp’er dan dien je rekening te houden met nieuwe belastingregels. Is het interessant voor jou om als zelfstandige zonder personeel (zzp) door te gaan ? Maak je voldoende uren om in aanmerking te komen voor kortingen als startende ondernemer. Of heb je andere […]

Wat zijn de nieuwe corona regels voor horeca met gedeeltelijke openstelling?

De horeca mag met ingang van 1 juni gedeeltelijk weer op. Mits natuurlijk het coronavirus onder controle is. De voorwaarden en de beperkingen zijn niet helemaal duidelijk voor iedereen. Ook zijn er nieuwe regels over hoeveel mensen er naar binnen mogen en wat de regels zijn op het terras. Boga heeft de nieuwe regels voor […]