Kabinet komt toch met een CO2-taks voor Nederlandse bedrijven

Het kabinet kwam onlangs met een zeer bijzondere wending door te melden dat er een CO2-heffing. De industrie is hier natuurlijk niet blij mee omdat de bedrijven zich zorgen maken voor een verslechtering van de internationale concurrentiepositie en banenverlies. Volgens veel bedrijven is dit zelfs nadelig ten opzichte van landen zonder CO2-taks. Niet alle landen […]

De BTW gevolgen van BREXIT voor Arnhemse bedrijven

Het is nu niet meer terug te draaien. 29 maart 2019 is het dan eindelijk zover. Het Verenigd Koninkrijk treedt dan uit de Europese Unie. Dit heeft ook invloed op Arnhemse bedrijven die handelen met het Verenigd Koninkrijk.

Zes redenen om wel of geen BV te beginnen

Er zijn weer belangrijke wijzigingen in het belastingplan 2019 toegepast dat het verstandig is om de vraag te stellen om wel of geen BV te beginnen. We beginnen eerst met drie belangrijke redenen om het wel te doen. Een opvallend wijziging is de verlaging van het tarief voor vennootschapsbelasting. Dit tarief daalt sterker dan het […]

Medewerkers Boga Administratiekantoor wensen u fijne feestdagen

Ook wij willen alle samenwerkende partners en bedrijven bedanken voor een 2018 met veel leuke leerzame momenten. We gaan natuurlijk niet iedereen een kerstkaart of een nieuwjaarskaart zenden zoals we dat voorheen wel deden. Wel delen we een nieuwsartikel met een mooie nieuwjaarsgroet.

Belastingdienst komt met nieuw portaal voor alle ondernemers

Ondernemers krijgen in 2019 een nieuw portaal om alles af te handelen. Met Mijn Belastingdienst Zakelijk kunnen ZZP’ers en Eenmanszaken makkelijk hun aangifte doen of de aangifte aanpassen. Het aanpassen van een rekeningnummer kan dan ook eenvoudiger dan zoals het nu gaat.