MKB kan weer makkelijk lenen van de grote banken in Nederland

Volgens het FD stappen drie grote banken over op digitaal lenen aan kleine mkb’ers. De banken hebben al heel langs last van nieuwe concurrenten die binnen 24 tot 48 uur krediet beloven aan de kleine bedrijven. Banken hebben mede vanwege omzetverlies een oplossing gevonden om de kleine mkb’ers aan zich te blijven binden.

Kleine bedrijven kwamen moeilijk aan krediet

De kredietcrisis heeft ervoor gezorgd dat kleine bedrijven niet of moeilijk aan bankkrediet komen. Alleen de grote jongens konden nog investeringen doen door leningen af te sluiten. In de afgelopen paar jaar is dit weer aan het wijzigen, maar toch is het vertrouwen aan beide kanten op een laag niveau. Investeringen worden stopgezet en kleine bedrijven gaan voor 100% zekerheid door alleen te sparen.

 

Lening MKB afgenomen bij banken

Helemaal gek is het niet dat banken nu met ‘makkelijke leningen’ komen. In de afgelopen zes jaar is het aantal zakelijke kredietklanten van banken met maar liefst 33% afgenomen. Daarom introduceert ABN Amro ‘New1o’, komt ING met Funding Options en introduceert Rabobank Fundr.

Wilt u begeleiding of advies als zakelijke klant? Dan kunnen we bij Boga Administratie en Belastingadviseurs u van dienst zijn.

advies aanvragen kleine leningen