Advies Belastingdienst: Goed controleren of u voldoet aan de zelfstandigenaftrek

Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor zelfstandigenaftrek. Er zijn wel wat mitsen en maren om hiervoor in aanmerking te komen. Een belangrijke voorwaarde is dat je in het afgelopen jaar (als ondernemer) minimaal 1.225 uur (besteding) bezig bent geweest met uw bedrijf. 

Boekhouder Arnhem Nijmegen

Brief van de Belastingdienst over zelfstandigenaftrek

Veel bedrijven die in 2017 en in 2018 een omzet hadden van minder dan 5000 euro en de zelfstandigenaftrek hebben geclaimd in hun aangifte IB krijgen een brief van de Belastingdienst. De beperkte omzet zou kunnen betekenen dat de ondernemer niet meer voldoet aan de voorwaarden van zelfstandigenaftrek. Hier kunnen twee redenen voor zijn: De ondernemer heeft minder besteed aan zijn bedrijf of dat hij of zij daarnaast werkzaam is bij een ander bedrijf.

Belangrijke voorwaarde is urenspecificatie

Een andere belangrijke voorwaarde om aan de zelfstandigenaftrek te voldoen is dat de ondernemer een urenspecificatie moet opmaken die ook gecontroleerd kan worden. Bij Boga Administratiekantoor hebben ze hier bijvoorbeeld een handige tool voor. Als ondernemer moet je kunnen aantonen aan welke werkzaamheden de uren zijn besteed. Een agenda kan natuurlijk ook voldoende zijn om dit bij te houden. Advies van de Belastingdienst is dan ook om dit dagelijks bij te houden.

belastingadviseur nijmegen arnhem