Kabinet komt toch met een CO2-taks voor Nederlandse bedrijven

Het kabinet kwam onlangs met een zeer bijzondere wending door te melden dat er een CO2-heffing. De industrie is hier natuurlijk niet blij mee omdat de bedrijven zich zorgen maken voor een verslechtering van de internationale concurrentiepositie en banenverlies. Volgens veel bedrijven is dit zelfs nadelig ten opzichte van landen zonder CO2-taks. Niet alle landen hebben namelijk een CO2-heffing.

boekhouder arnhem

Nederland niet enige met CO2-taks

Nederland is niet het enige land waar nu zo een CO2-taks gaat komen. Onze zuiderburen hebben ook al plannen liggen voor een speciale taks en landen zoals Zweden, Frankrijk en Finland gingen Nederland voor. Verschillende bronnen melden dat veel landen op termijn gaan volgen.

Bedrag CO2-heffing nog niet bekend

Nederlandse bedrijven in de industrie betalen op dit moment 20 euro per ton uitstoot (Europese emissiehandelssysteem). Hier komt dus mogelijk nog een bedrag boven op door de CO2-heffing. Het is op dit moment niet bekend hoeveel het bedrag zal worden. Eind april zal het kabinet met een voorstel komen nadat het een en ander is doorgerekend.

administratiekantoor arnhem