Veel webwinkels betalen veel te laat of helemaal niet met retourneringen

De Consumentenbond heeft 600 webshops getest door online bestellingen te doen en deze weer binnen 14 dagen te retourneren. Webwinkels zijn verplicht om binnen retourzendingen binnen 14 dagen te accepteren en het volledige bedrag binnen twee weken terug te betalen. Dit is inclusief de bezorgkosten die de klant betaald voor de bestelling.

Wekenlang wachten op terugstorting aankoopbedrag

Maar zoals verwacht kwam de Consumentenbond ook tot zeer verontrustende uitslagen. Veel bezoekers moesten wekenlang wachten op hun aankoopbedrag. Er waren zelfs voorbeelden dat klanten meer dan 100 dagen moesten wachten totdat het aankoopbedrag werd teruggestort. Veel bedrijven weigerden zelfs om de verzendkosten terug te storten. Een op de vijf winkels heeft dus volgens de Consumentenbond moeite met het retourzenden van de verzendkosten.

Forse boetes aan webshops

Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument en Markt) kwam eerder ook al met forse boetes. De Consumentenbond deelt de uitslagen van het onderzoek dan ook weer met toezichthouder ACM. Hierdoor zullen verschillende webshops dan ook weer forse boetes krijgen.

Als kantoor kunnen wij bestaande bedrijven en starters hierover adviseren. Als u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen of langskomen voor een kop koffie.