Waar moet je op letten bij het starten van een onderneming

Als u start met ondernemen komt u belangrijke zaken tegen waar u zich op kunt voorbereiden. U krijgt als bedrijf ook altijd te maken met de Belastingdienst en bepaalde regelingen die de Belastingdienst uitvoert. Als Boga administratiekantoor kunnen wij u hierbij begeleiden en ondersteunen.

Een eigen bedrijf starten in 5 stappen

De 5 belangrijkste stappen bij het starten van een bedrijf zijn belangrijk als u al weet wat u wilt verkopen en hoe uw bedrijf gaat heten.

Eemanszaak, VOF of wordt het een BV?

1- Uw eerste stap bij het starten van een onderneming is een belangrijke. Er komt namelijk heel wat bij kijken als u een onderneming wilt starten. Vragen zoals wat voor rechtsvorm u gaat hebben is een voorbeeld om goed over na te denken. Begint u alleen uw bedrijf en is een eenmanszaak uw beste optie. Of gaat u met twee vrienden een bedrijf starten en is een VOF (Vennootschap Onder Firma) een veel betere optie.

Administratie goed bij houden 

2- Uw administratie moet goed bijgehouden te worden. Bij Boga kunnen we u direct helpen met het opzetten van uw administratie door uw facturatie over te nemen. U hoeft dan alleen te bellen voor het doorgeven van de getallen, de medewerkers maken dan direct een factuur voor u. Als ondernemer bent u wettelijk verplicht om uw administratie dus bij te houden. U moet dus bijvoorbeeld duidelijk laten zien hoeveel BTW u moet betalen of hoeveel BTW u terugkrijgt.

Wat zijn uw risico’s als startende ondernemer?

3- Breng uw ondernemingsrisico’s in kaart en beperk deze zoveel mogelijk. U kunt bijvoorbeeld denken aan een aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. De algemene voorwaarden zijn ook belangrijk waardoor meteen direct duidelijk wordt wat uw rechten en plichten zijn en die van uw klanten.

KvK inschrijving en aanmelding bij de Belastingdienst

4- Schrijf uw bedrijf in bij de KvK en regel de aanmelding bij de Belastingdienst. Met deze aanmelding regelt u direct ook uw aanmelding bij de Belastingdienst en krijgt u een BTW-nummer. Bewaar deze gegevens ten allen tijde goed. Als u twijfelt en advies nodig heeft tijdens uw aanmelding kunt u Boga benaderen om eventuele fouten te voorkomen.

Zoek uw klanten op en zorg voor meer omzet

5- Zoek uw klanten op. Zorg dat u online vindbaar bent en dat u ook zichtbaar bent via facebook en twitter. De klanten kunt u vinden via uw eigen netwerk of door online vindbaar te zijn. Meer klanten en meer omzet kunt u realiseren door bijvoorbeeld extra marketing inspanningen te verrichten en meer te inzetten op promotie.

Bij Boga krijgen we dagelijks allerlei vragen en verzoeken over nieuwe startende ondernemers of bestaande bedrijven. Kom langs voor advies of bel even met een van onze klantadviseurs via 026 363 3667.